menu

Családireceptkönyv.hu

Tojáslikőrös panna cotta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce 2,5dl bögre

egy és háromnegyed bögre habtejszín (4 dl, én növényi cukrozottat használtam, ha nem édesített tejszínt használtok, adjatok hozzá még fél bögre cukrot!)
fél bögre tojáslikőr (1,25 dl)
2 csomag vaníliás cukor
fél vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral, de el is hagyható, ha a tojáslikőr jó vaníliás)
2 teáskanál zselatinpor

Elkészítés:


1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.
2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.
Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt is.
4. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!
5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.
6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.
7. Legalább három-négy órát hagyjuk szilárdulni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Rita
Bounty palacsinta
Bounty palacsinta

A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és simára kev...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Vaníliasodó
Vaníliasodó

A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Madártej maradék tojásfehérjéből
Madártej maradék tojásfehérjéből

A pudingport egy tálba szórjuk, ráöntünk kb. két deci tejet, csomómentesen elkeverjük. Egy nagy fazékba kb. négyujjnyi vizet töltünk, az edény szájára egy ráillő, nagyobb, lapos fé...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
cm Diós papucs leveles tésztával
Avatar Katalin Kedvelnék
cm Diós papucs leveles tésztával

leveles tésztát 2-3 óra alatt szobahőmérsékleten kiolvasztom beállítom a sütőt 160 fokra egy tepsibe sütőpapírt vágok a tojásfehérjét az édesítővel felverem, hozzákeverem a bar...

Elkészítési idő: 40 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk