Hozzávalók:
70 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kb 3,5-4 dl tej
1 kispohár kefir
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
pici só
kevés cukor az élesztőhz
Töltelék:.
0,5 kg túró
1 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
Az élesztőt kevés cukros langyos tejjel felfuttatjuk\./
A többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk
Hagyjuk kelni legalább fél órát.Ha megkelt, félcentisre nyújtjuk és kockákra vágjuk.Megtöltjük túróval, és a sarkokat egymáshoz nyomkodjuk.
Tojássárgával lekenjük, és sütőbe tesszük.180 fokon addig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a teteje - kb. 40 perc.
Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben 2 kockacukorral felfuttatom. A lisztet elkeverem a fele zsiradékkal, 2 teáskanálnyi sóval. Beleöntöm a felfuttatott élesztőt, majd a langyos tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNa akkor kezdjük: tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a to...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KözepesÉlesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból könnyű kalács tésztát dagasztok. A bedagasztott tésztát nem kelesztem, csak egy ruhával letakarva 30 percig pihentetem.Ezalatt a sikér szálak megnyúlnak és...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes