menu

Családireceptkönyv.hu

Hajtogatott leveles tészta :


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók : 1.10 kg liszt, 1 kg margarin, 3 dkg só, 1 dl olaj, 0.5 dl ecet ( 10 % )

Az 1 kg szobahőmérsékletű margarint 10 dkg liszttel csomómentesen összedolgozzuk, és téglalappá formáljuk. ( Hideg helyen, gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne puhuljon meg és jól dolgozzuk el a margarint, ne legyen csomós! )



Tegyük hűtőbe kb. fél órára, de ne keményedjen meg a margarin, az ujjunkkal még be tudjuk nyomni.

Az 1 kg lisztből, az ecetből, az olajból és a sóból kb. 7 dl vízzel közepes keménységű tésztát gyúrunk.
A vízet csak fokozatosan szabad a tésztához hozzáadni, mert minden fajta liszt más, máshogy viselkedik. Egyik fajta liszt kevesebb, a másik több vízet vesz fel, ezért van írva a kb. vizmennyiség!


A tésztát fél óráig pihentetjük.




Majd a pihentetés után a margarint beleburkoljuk a két képen látható módon a tésztába.




A beburkolt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és egy szimpla hajtást csinálunk.







Fontos, hogy a hajtogatás során a lisztet minden oldalról keféljük le!




A hajtással magunk felé fordítjuk a tésztát.




Ezután újra kinyújtjuk téglalap alakúra.




Csinálunk egy dupla hajtást.









A fél óra pihentetés után kinyújtjuk és újra egy szimpla és egy dupla hajtást kell csinálni ahogyan az első körben.
















Az összehajtott tésztát 5 egyforma ( kb. 60 dkg-os ) részbe vágjuk és folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt pihentessük 1-2 órát, de legjobb, ha csak másnap használjuk fel.
Darabonként lefagyasztható!

A dupla hajtást ne téglalapra, hanem négyzetesebbre nyújtsuk.

Ez az igazi leveles tészta receptje, de csak annak ajánlom a készítését akinek van egy kis rutinja már a konyhában, mert ez azért egy kis gyakorlatot igényel!


SúgóSúgó63 hozzászólás

Elkészítés:


http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes tejfölben sült túrógómbóc
Édes tejfölben sült túrógómbóc

Zsemlét 1,5 db ott tejbe áztatunk a többi 1,5 db ott ledaráljuk,a tejbe áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk és hozzárakjuk a túróhoz meg a ledarált zsemlét is, és a többi hozzávalók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehérje szelet FJ
Fehérje szelet FJ

A kókuszzsírt, a mogyoróvajjal és a mandulatejjel egy kicsit megmikrózzuk,hogy könnyebb legyen majd eldolgozni. Hozzáadjuk a fehérjeporhoz és a mandula liszthez és összekeverjük. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Illatos lakás
Illatos lakás

Az alkoholban elkeverem a kiválasztott illóolajokat. A megfázásos, téli időszakban én 10-10 csepp levendula és citrom, 5-5 csepp szegfűszeg és fahéj olajokból készítem az oldatot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: XXX
Eredeti olasz pizzatészta
Eredeti olasz pizzatészta

A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk