Fagyasztott hal törzseket használtam, amit egy kicsit hagytam állni szobahőmérsékleten, de még nem engedett ki.
Pikáns, hal fűszerkeveréket készítettem:
Ezek alkotói voltak; só, egy cikk zúzott fokhagyma, bors, chili, koriander, édeskömény, rozmaring, bazsalikom, borókabogyó őrlemények egy-egy mokkáskanállal és egy evőkanál fűszerpaprika.
Ezeket vegyítettem és összekevertem egy rész kukoricaliszttel és két rész finomliszttel.
A halat irdaltam és ebben a keverékben alaposan megforgattam.
Forró, bő zsiradékban, minden oldalról megsütöttem. Papírtörlővel a fölösleges zsiradékot leitattam róla és úgy tálaltam.
A zöldségeket apró kockákra vágtam (paradicsom, paprika, uborka, retek, sajt) és sós, kapros, joghurtos öntetet készítettem hozzá.
A tojássárgáját egy habverő segítségével összekeverjük a mustárral, és közben hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Majonézalapunkat friss bazsalikommal, a narancs levével, valamint sóva...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit. A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm. Zöldség köret: A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, ki...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra. 2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű