menu

Családireceptkönyv.hu

Tavaszi ecetes saláta sonkával avagy mit kezd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Tavaszi ecetes saláta sonkával
avagy mit kezdjünk a csodás maradékokkal?
2016. március 28. - Heni süt neked

Amikor túl vagyunk az ünnepeken, a nagy jövés-menésen veszünk egy nagy levegőt, és már rá se akarunk gondolni kajára, főleg nem tojásra és sonkára. Amikor kinyitjuk a hűtőt és ott figyelnek a megmaradt retkek, uborkák már majdnem szottyadásnak indulva, de még tartva magukat, na akkor kell valami újat, kissé formabontót kreálnunk a megmaradt finomságokból, amik önmagukban már nem olyan csábítók, de új formában még ínyencségek is lehetnek.

Hát ilyen ez a tavaszi saláta, ami önmagában is mennyei, de akár petrezselymes vagy egyszerű sült krumplival tálalva is csodás ízharmónia.


Hozzávalók:

2 fej retek
1 kígyóuborka
1 fej lilahagyma
2 szelet főtt, füstölt sonka (lapocka)
6 ek. almaecet
1 ek. olívaolaj
2 ek. méz
víz
só, bors, 1 szál friss rozmaring, szárított chili

Elkészítés:


Konyhai robotgéppel (vagy kézi uborka gyalun) vékony szeletekre vágjuk a zöldségeket, amit egy jól zárható üvegbe teszünk és lesózzuk. Hagyjuk félórát pihenni. majd ekkor beletesszük a darabokra tépkedett sonkát, a rozmaringot, őrült borsot, chilit. Az ecetet a mézzel és olajjal összekeverjük, ráöntjük a zöldséges sonkára, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy kanállal keverjük jól össze, hogy a zöldség és a hús elkeveredjen, majd zárjuk rá a tetőt és rázzuk össze most így. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Másnap reggelire friss pirítóssal ebédre főtt vagy sült krumplival tálaljuk.

       Tavaszi ecetes saláta sonkával avagy mit kezd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus bécsi krumplisaláta
Klasszikus bécsi krumplisaláta

őzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba 2. szeljük apróra a lila...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös uborkasaláta
Tejfölös uborkasaláta

Az uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótkrémmel töltött tojás és sonka
Spenótkrémmel töltött tojás és sonka

A legelső lépés megfőzni a megtöltésre váró tojásokat. Közben a vajat egy lábasban megolvasztottam, beleszórtam a lisztet és kevergetve összefőztem-pirítottam. Felöntöttem a tejj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Warmer Specksalat
Warmer Specksalat

Die Kartoffel putzen und ungeschält gar kochen, abkühlen lassen und pellen (Pellkartoffeln). Die gekochten und geschälten Kartoffeln in beliebig dicke Scheibe schneiden. Den Speck...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk