45 dkg teljes kiőrlésű liszt
egy marék zabpehely
csipet só
1 tk szódabikarbóna
2 dkg vaj
1 dl melasz (cukorhelyettesítő)
Először is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabikarbónával elkeverünk. 2 dkg vajat felolvasztunk,majd belekeverünk 1 dl melaszt( ez ugye cukor,én helyettesítem valamivel) A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a cukros vajat,plusz 2 dl tejet,2dl írót! Összegyúrjuk,ragacsos állaga lesz. Kivajazunk egy kenyérformát,beleöntjük,tetejére szórunk még egy kevés zabpelyhet. Hogy ne száradjon ki a sütőben,alufóliával takarjuk le...45 percig sütjük az előmelegített sütőben.Az utolsó 10 oercben levesszük az alufóliát,hogy megpiruljon
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben. Egy nagyobb tálba mérjük az előzőleg átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a 3 dkg vajat/margarint. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucolva apróra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzöm. A levétől leszűrve pépesítem, hagyom hűlni. Közben elkészítem a lisztet, alaposan átszitálom, ezá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A kenyérsütő tartályába belemértem a hozzávalókat, aztán bekapcsoltam a dagasztás programot. amikor a gép már befejezte a keverést, dagasztást, szépen kiemeltem a tésztát, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a nedves alapanyagokat, és fokozatosan hozzáadom a sóval elkevert lisztet. A tésztát addig dagasztom, amíg sima, e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű