Hozzávalók a tésztához: (ebből a mennyiségből kb. 14 közepes méretű csiga lesz)
- 25 dkg túró
- 25 dkg sima liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3.Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha > inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.
Tipp: Ízlésünk szerint más töltelékkel is készíthetjük.
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint alaposan kikeverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral elektromos keverővel, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva jól beledolgozzuk a masszába, majd felöntjü...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból diós piskótát sütök. (A tojásokat kettéválasztom, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, a száraz hozzávalókat összevegyítem, a tojásfehérjét habbá ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes