menu

Családireceptkönyv.hu

A krémsajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt

Elkészítés:


A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”. :-) Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

A krémsajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
GYÜMÖLCSSALÁTA
GYÜMÖLCSSALÁTA

A gyümölcsöket összekockázzuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krumplisaláta
Krumplisaláta

A krumplit odateszem héjában főni, ügyelek, hogy ne főjön szét, az nem tesz jót a salátának. Amíg fő, addig vékonyra szeletelek 2-3 fej hagymát, besózom és elkeverem porcukorral. A...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes csirkemellsaláta
Majonézes csirkemellsaláta

1. A csirkemellet fűszerezzük, és kevés olívaolajon megsütjük, majd amikor kihűlt kockára vágjuk. 2. A sajtot apró kockára vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük, és a hagymát felk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cézár saláta - original
Cézár saláta - original

A fokhagymás kruton elkészítéséhez egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdet, amit csak szétnyomunk, és a ebben a fokhagymás olajban pirítjuk meg a keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk