menu

Családireceptkönyv.hu

Laci csülök


Írta:

Elk. idő: 4
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 db kockára vágott vöröshagyma
-. 1 evőkanál sertés zsír
- 1 üveg lecsó
- 1 db sertés hátsó csülök csontnál megnyitva, de azzal együtt
- 0,5 kg csiperke gomba, felvágva
- 3-4 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál grill fűszerkeverék
- 2 kg burgonya karikára vágva
- só, bors

Elkészítés:


Öntöttvas kacsasütőt kikenem a sertés zsírral, az alján szétterítem a hagymát. Ráhelyezem a felkarikázott, kissé megsózott burgonyát, ráöntöm a lecsót, valamint a gombát. Az egészet megkenem a tejföl 2/3-ad részével, és átforgatom.
A csülköt megkenem a mustárral, meghintem a fűszerkeverékkel, borssal, és a zöldségek tetejére teszem, majd megkenem a maradék tejföllel.
1 dl vizet öntök alá, és lefedve 180 C fokos sütőben 2 órát sütöm.
Ha a csülök megpuhult leveszem a tetőt, és ropogósra párolom, egyszer átfordítom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kocsonya
Kocsonya

A húst megtisztítjuk,hideg vízzel felöntjük és felrakjuk főni,ha felhabzott,le szedjük majd fűszerezzük -zöldségeket bele rakjuk. Lassú tűzön készre főzzük kb 5-6 óra míg a húsok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros, borsos sertésszelet sült hagymával recept
Mustáros, borsos sertésszelet sült hagymával recept

Elkészítése: A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük a pácol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt fasírt
Göngyölt fasírt

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk