menu

Családireceptkönyv.hu

Bulgur saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-4 adag

10 dkg finom szemcséjű bulgur
2 kígyóuborka
2 csokor újhagyma
20 dkg koktélparadicsom
0,5-1 dl olívaolaj
2 ek sűrített paradicsom
1-2 citrom
1-2 csokor petrezselyem

Elkészítés:


A bulgurhoz kétszer annyi forró vizet öntünk. Állni hagyjuk 10-15 percig, amíg a bulgur megszívja magát. A kígyóuborkát hosszában felvágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Az újhagymákat felkarikázzuk. A koktélparadicsomokat is negyedekre vágva adjuk a többi zöldséghez. Ha a bulgur felszívta a vizet, hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom levét. Ha jól elkevertük, és az egész pirosas színt kapott, jöhetnek a zöldségek is, majd hozzáadjuk a csokor, felszeletelt petrezselymet is. Sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Felszeletelt citromgerezdekkel díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://izeselet.hu/receptek/tavaszi-bulgursalata/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Friss zöldséges köret
Friss zöldséges köret

A zölségeket jól megmossuk, majd szépen felkarikázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, megsózzuk, és kevés olajat öntünk rá. Jó fél napig hagyjuk összeérni az ízeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nokedli
Nokedli

A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Texasi zöldborsós egytál
Texasi zöldborsós egytál

1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük. 2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mézes-fűszeres párolt sárgarépa
mézes-fűszeres párolt sárgarépa

A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk