menu

Családireceptkönyv.hu

vinaigrette-öntet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Keverjünk össze 1 dl olívaolajat és fél dl balzsamecetet (vagy borecetet), adjunk hozzá 1 evőkanál dijoni mustárt, 1 gerezd összezúzott fokhagymát, sót és őrölt borsot. Jól keverjük el, hogy homogén szószt kapjuk. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel, esetleg egy kanál mézzel is. Hosszú ideig eltartható, így nagyobb adagot is készíthetünk előre. Zöldsalátához, vegyes salátához, párolt zöldségekhez kiváló.

Elkészítés:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norbert
BBQ by Zed
BBQ by Zed

Hagymát és a szilvát apróra vágom, kevés olajon előbb megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a fűszereket a cukor kivételével, utána jöhet a szilva é a cukor, kicsit karamellizálom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szójapástétom
Szójapástétom

A szója granulátumot 1-1,5 órára beáztatjuk az ételízesítős vízbe. Kevés olajon átfuttatva megpirítjuk, majd ledaráljuk. Ízesítjük a péppé zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Milánói szósz
Milánói szósz

Az apróra kockákra vágott hagymát sárgás színig pirítom egy kanál zsíron v. olajon, majd hozzáadom az ugyancsak apróra vágott gombát. Rászórom a paprikát, majd egy-két keverés után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk