menu

Családireceptkönyv.hu

Sertéstokány mexikói módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg lapocka - csíkokra vágva
2 fej vöröshagyma
2-3 g fokhagyma vagy 2 tk fokhagyma krém
2 tk oregno1 kápia paprika
4 ek sűrített paradicsom
0.3 kg vörös bab előfőzve (vagy 2 db vörösbab konzerv)
1 bögre kukorica
1 bögre fehérbor (én kihagytam)
2 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa

( én 0.5 kg mexikói keveréket tettem bele a zöldségek helyett)

1 tk csilli paprikasó, bors

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom és puhulásig párolom, közben beleteszem a zöldségeket is.

A közben elfőtt levét pótolom (lehet borral is)Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a kukoricát, és a babot.

Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Wokban való sütés
Wokban való sütés

A wokot olaj nélkül feltesszük a legnagyobb lángra és addig forrósítjuk, míg füstölni nem kezd. Ekkor beleöntünk kb. fél deci olajat és minden részét bevonjuk az olajjal. Ezután ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Római tálban sült sörös csülök
Római tálban sült sörös csülök

Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megm...

Elkészítési idő: 2óra 30perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Karácsonyi töltött karaj
Karácsonyi töltött karaj

A töltötthús sütése 190 C fokos sütőben 40 - 45 perc légkeverés módban alufóliába göngyölve. Ezek után már fólia nélkül 10 perc 230 C fokos ütőben úgyszintén légkeverés módban. A g...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Sajttal töltött sertéskaraj....
Sajttal töltött sertéskaraj....

Először is az alaposan megmosott krumplit héjasan, hideg, sós vízben tettem fel főni. Mire a húsokkal végeztem, addig meg is főtt a héjában. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert szétes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk