70 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
175 g tejföl
20 dkg margarin
1 csipet só
10 dkg cukor
2 dl tej
1 db tojás
1 db tojás (a tetejére a kenéshez)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut.
Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, margarin. Összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk.
Félretesszük duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tojás fehérjét felverjük a porcukorral keményre.
Belekeverjük a mákot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab.
A tészta ha megkelt, ketté vesszük, és kinyújtjuk őket.
Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik kinyújtott tésztát.
Rákenjük a tölteléket.
Ezután a másik tészával befedjük. Egy fél óráig pihentetjük (újrakelesztjük).
Megkenjük tojással a tetejét, és villával megszurkáljuk
Mehet a sütőbe a sütési időt pontosan nem tudom, akkor jó, ha a tészta teteje olyan, mint a képen.
Készíts elő 4 alacsony poharat vagy kisebb tálkát, és tegyél az aljára 1,5-2 ek gluténmentes gabonapelyhet. A mascarponét, joghurtot, fahéjat, citrom reszelt héját és mézet keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket. A túrót a tojással, kristálycukorral, vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapvalókat összekeverjük és utána hűtőbe kell tenni! Legalább fél órára, akkor lesz jól kezelhető. Lisztezett deszkán nyújható, 180 fokon sütni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű