menu

Családireceptkönyv.hu

zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 merőkanál tej (másfél deci)
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 késhegynyi szódabikarbóna
-a töltelékhez
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja
baracklekvár
-a mázhoz
3 kanál kakaó
3 kanál porcukor
3 kanál forró víz
4 csepp olaj
Készítése:
A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal. A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.
Karácsonyra vagy hétköznapra vendégeknek.
Szép napot kívánunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Néró teasüti
Néró teasüti

A vajat és a cukrot habosra keverjük a hozzáadott tojássárgákkal. Majd hozzáadjuk a vanília cukorral és reszelt citromhéjjal összekevert lisztet és jól összedolgozzuk. Habzsá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós mákos rudacska
Omlós mákos rudacska

A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Aranygaluska vanília sodóval
Aranygaluska vanília sodóval

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot szórunk rá és hagyjuk felfutni. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
10 perces fánk
10 perces fánk

A hozzávalókat összeállítjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk – a közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Forró olajban kisütjük, porcukorral...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk