menu

Családireceptkönyv.hu

Galántai csirkecombok


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 nagy csirkecomb,
1 csokor kapor,
késhegynyi pirospaprika,
1 pohár tejföl,
5 dkg liszt,
kevés zsír,
kevés apróra vágott vöröshagyma,
só.
A hozzá készülő túrógombóchoz

1/2 kg sélzsíros túró,
2 tojás,
10 dkg búzadara,
pici só,
1 csokor kapor.

Elkészítés:


Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azzal engedjük fel, ha nincs, akkor ugyanolyan mennyiségű – kb. 4 deci – vízzel.
Ezután a csirkecombokat belehelyezzük, és megpároljuk.
Ha kész a hús, kivesszük, majd a mártást fél pohár tejföllel, kis lisztel behabarjuk.
Közben feltesszük a vizet forrni a gombócok kifőzéséhez.
A gombóc készítése a következő: a fél kiló áttört túróba két egész tojást, pici sót, és az összevágott kaprot beleöntjük, majd jól összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a búzadarát. Daragaluska sűsűségre dolgozzuk össze. Bő, lobogó, forró vízben kifőzzük a kb. nyolc gombócot és miután a víz felszínére bukkannak, további 20-30 percig főzzük.
Tálaláskor a tányérra helyezünk 2-3 gombócot, mellé a melegen tartott csirkecombokat, majd ráöntjük a mártást. Az egészet a maradék tejföllel meglocsoljuk.

Galántai csirkecombok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
KFS csirke panír... (eredeti)
KFS csirke panír... (eredeti)

Viszont van az eredeti Amerikai recept amikor a kövér négernénik sütik a csirkét na annak. megtudom mondani a fűszereit: Cayenne bors (alias chili) Füstölt piros paprika-- ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Resztelt csirkemáj
Resztelt csirkemáj

A hagymát négybe vágjuk, majd felszeleteljük, az olajban elkezdjük dinsztelni. Amikor félig (2-3 perc) megsült, hozzáadjuk a szeletelt paprikát. Sütjük vagy 3-4 percig, majd belete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farhátról húsleves
Farhátról húsleves

Ezt a húslevest úgy szoktam készíteni, amikor forr a víz, akkor rakom bele a húsdarabokat! Tehát először is fel rakok egy 8-literes fazék kb-5-liter vizet, és elkezdem a húsokat e...

Elkészítési idő: 15-20/perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkecomb és petrezselymes burgonya
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Sült csirkecomb és petrezselymes burgonya

220 fok légkeverésen, kb. 40-45 perc. Egyszer megfordítva a hús.

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk