Hozzávalók
Hozzávaló 10 adaghoz:
10 szeletmarharostélyos
250 mlolaj
1 dbnagyobb vöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
1 kv. kanáldarált édes fűszerpaprika
1 kv. kanálgyros fűszerkeverék
ízlés szerint só
1 ev. kanálkukoricakeményítő
Köret:
1 kgburgonya
Páchoz: az olajat, zúzott fokhagymát, paprikát, gyros fűszerkeveréket, keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót alaposan elkeverjük.
A húst kiklopfoljuk, beleforgatjuk a pácba, majd egy edénybe tesszük. A maradék páclét a húsokra öntjük, az edényt letakarjuk és a húst legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húsok mindkét felét megpirítjuk. Ezt követően egy hőálló edény aljára tesszük a hússzeleteket, erre kerül egy réteg hagyma, újabb réteg pirított hús, újabb réteg hagyma… Ezt addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. Ezután a maradék páclevet és sütőlevet is a húsokra öntjük, majd annyi vízzel felöntjük, hogy a húsokat pont ellepje.
A hőálló tálat alufóliával lefedjük, majd a húsokat 200 fokon puhára főzzük. A sütés közben a nedvesség java része elpárolog, a maradék mártást pedig ízlés szerint keményítővel sűríthetjük.
A pácolt marharostélyost petrezselymes főtt burgonyával és salátával tálaljuk.
A bélszínt kétszer ledaráltatjuk a hentessel. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. Szobahőmérsékleten, vajjal, pirítóssal és ízlés szerinti friss zöldségekkel kí...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. 1,5 liter forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a babérlevelet, a borókát és a borsot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz