1 kiló franciasaláta, 6 db főtt tojás, 10 deka sonka, 1 zsemlye, só, bors, marinált ( olajban eltett ) paprika, 1 tubus majonéz, 1 deci tejfel, 1 tubus fűszerezett paradicsom.
A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, az áztatott és kinyomkodott zsemlyével elkeverjük. Ehhez legjobb a turmixgép keverő tárcsája, vagy habverője. Ízesítjük só, bors, mustár. Kevés majonéz is kerülhet bele. A kapott tojáskrémet visszatöltjük a fehérjébe és a fehérjével felfele egyforma távolságra a tál kerülete mellett elhelyezzük. Előzőleg a tálon elsimított franciasalátát vonjuk be a tubus majonézből és a tejfelből kevert sűrű mártással, és szórjuk meg finom metéltre vágott sonkával. Ezután a tojásokat számozzuk meg az órának megfelelően, a fűszerezett paradicsompürével, mutatónak a marinált paprikából vágunk megfelelő hosszúságú csíkot.
Ha afranciasalátát házilag készítjük, akkor körülbelül egyenlő mennyiséget veszünk a vegyes zöldségekből, ami esetleg a húslevesből maradt, vágjuk apró kockákra, tegyünk hozzá még szintén apróra vágott savanyú uborkát, almát és zöldborsót. Majonézmártást 2-3 tubus majonézből és 2 deci tejfelből készítsünk és kevés mustárral, borssal tegyük ízesebbé. Házilag készített majonézhez 3 tojás sárgája, 4 deci olaj, mustás, só, citromlé szükséges. A tojás sárgáját elkeverjük citromlével, sóval és lassan adjuk hozzá az olajat, míg kenhető, vajhoz hasonló masszát kapunk.
Azután ízesítjük mustárral, borssal és higítjuk tejfellel, esetleg savanyú uborka levével.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, lehűtjük, a krumpli kat felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Kb. 1 liter cuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a szétnyomkodott füstölt kolbászt és hozzákeverjük tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe. A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A krinolint és az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk és összekeverve egy tálba tesszük. A kefirből öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval, borssal, édesítőszerrel,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű