Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor
Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin
A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.
Sütünk egy piskóta tekercset és külön egy piskóta lapot. A tekercset megtöltjük lekvárral és vékony szeletekre vágjuk. Torta formába belerakjuk óvatosa, egymás mellé egy kört alkot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA narancsokat megpucoljuk, felkarikázzuk, 2 ek cukorral meghintjük és 2 órát állni hagyjuk. A megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. A tojások sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját eg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA lisztet a sóval, tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral, 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzá adjuk és tésztát dagasztunk. Ez a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes