Hozzávalók:
1 nagyobb szűzpecsenye
10 -15 deka bacon
só ,bors
25-30 deka darált hús ( a szűzpecsenye nagyságától függ)
1 -2 gerezd fokhagyma
diónyi vöröshagyma,
1 kk pirospaprika
1 tojás
Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és rápirítjuk a bacont.. Ha kihűlt befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
A karajt a tepsiben 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-2 centinként vagdossuk be, úgy, hogy az alját ne vágjuk szét. A zúzott fokhagymából, a fűszerekből és az olívaolajból készítsünk pácot, majd jó alaposan kenjük be a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk. A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoltam, mindkét oldalukat sóztam-borsoztam, lisztbe forgattam. 2. Egy lábasban kevés olajat hevítettem és a húsokat 2-2 szeletenként szintén m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz