1,5 kg nyúlhús
2 evőkanál liszt
60 ml olívaolaj
1 teáskanál édeskömény
2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
3 evőkanál balzsamecet
40 dkg paradicsom
1 teáskanál rozmaring
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors
A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt megdinszteljük kevés olajon, majd felöntjük a borral, néhány percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, az ecetet, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A keveréket ráöntjük a nyúlra és alufóliával letakarjuk. 180 fokos sütőben 50-60 percen át sütjük. Burgonyával, vagy zöldségekkel kínáljuk.
A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó kifagyasztott 1,6 kg szarvas húsból készült. A húst a vastag hártyáktól megtisztítottam és nem túl nagy kockákra vágtam (4x4). Vörösboros páclevet készítettem: 6 dl félédes v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat először a forgójánál kettévágtam, majd mindegyik darabot még ketté, így nyolc kisebb darabot kaptam. Erős, fűrészes kés viszonylag könnyen vágta a csontot. Sóztam, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz