25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
1 db lila hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerintha
1 kk cayenne bors
1 tk petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
fokhagymapor ízlés szerint
25 dkg túrót, 2 dl tejfölt, egy fej apróra darabolt lilahagymát összekeverünk, majd fűszerezzük egy kis borssal, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, petrezselyemmel, metélőhagymával és fűszerpaprikával.
Úgy finom, ha az ízek összeérnek, így érdemes fogyasztás előtt néhány órával elkészíteni.
Reszeld le a cukkinit és öntsd egy tálba. Sózd le, majd hagyd állni 10 percig. Egy konyharuha vagy egy szűrő segítségével csöpögtesd le, amennyire csak lehet. A száraz cukkinit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékony szelet kenyereket vágunk, héjukat levágjuk. A vékony sonkaszeleteket zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk. A kenyereket egy pillanatra tejszínbe merítjük, majd két szelet kö...
Elkészítési idő: 17 perc Nehézség: KönnyűAz olívaolajon wokban megpárolom az apróra/közepesre kockázott/csíkozott zöldségeket. Közben megfőzöm az árpát. Összeforgatom a zöldségekkel. Az alma a végén, főzés nélkül kerül be...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű