500 g zöldborsó (zsenge, 1 kg friss borsó kifejtve)
3 ek olívaolaj
3 evőkanál finomliszt
2 kávéskanál fűszerpaprika
150 ml tej
0.5 csokor petrezselyem
3 csipet só
A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük
Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelüli mennyiséget adtam meg hozzá, attól függően, ki mennyire hígan vagy sűrűn szereti). Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.
--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. --A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűLereszeljük a karalábét, majd olajon pici cukorral és sóval üvegesre pároljuk. Bestauboljuk és felengedjük tejföllel.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű: Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét megpirítottam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLencsét áztat 6-8 órát, levét kiönt Hagyma kocka lencsével összekever, vízzel felönt Bele a szeletelt füstölt húsok, só, bors, babérlevél Közepes lángon 30-40 perc alatt puhára...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes