menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyszósz


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 6személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg magozott meggy
kb 1/3 bögre vagy Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukor
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 ek.liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:


A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom.
A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből bele,miközben kevergetem,majd hozzáöntöm kevergetés mellett a forró meggyléhez és jól összeforraljuk amíg be nem sűrűsödik(.Ha csomós lesz,átszűröm egy másik lábosba)
Hozzákeverem a kimagozott meggyet és összeforalom.
Főtt krumplival,sült virslivel,fasírttal,sült csirkével tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almaszósz
Almaszósz

Az almákat meghámozzunk, kockára vágjuk, és cukros vízben főzni kezdjük. Hozzáadunk egy kevés szegfűszeget és a fahéjat. Ha megpuhult, kivesszük belőle a fahéjrudat, és botmixerrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Tartármártás
Tartármártás

Egy tálba öntsünk minden hozzávalót ès keverjük jól össze.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kapros túróval töltött rántott csirkemell
Kapros túróval töltött rántott csirkemell

A töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, a kaprot, a tojást. Ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm), akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk