1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg magozott meggy
kb 1/3 bögre vagy Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukor
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 ek.liszt
2 dl tejföl
A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom.
A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből bele,miközben kevergetem,majd hozzáöntöm kevergetés mellett a forró meggyléhez és jól összeforraljuk amíg be nem sűrűsödik(.Ha csomós lesz,átszűröm egy másik lábosba)
Hozzákeverem a kimagozott meggyet és összeforalom.
Főtt krumplival,sült virslivel,fasírttal,sült csirkével tálalom.
Az almákat meghámozzunk, kockára vágjuk, és cukros vízben főzni kezdjük. Hozzáadunk egy kevés szegfűszeget és a fahéjat. Ha megpuhult, kivesszük belőle a fahéjrudat, és botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntsünk minden hozzávalót ès keverjük jól össze.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: NehézA hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, a kaprot, a tojást. Ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm), akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű