menu

Családireceptkönyv.hu

Dobálós uborka vödörbe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg só

2 kg cukor

1 l 20 % ecet

13 mokkás kanál borkén

1 cs nátriubenzonát

1 cs. koriander

1 cs fekete bors (szemes)

1 cs babérlevél

1 cs. mustármag

1 nagy csokor kapor

Elkészítés:


Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.

Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )

7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén ,fél cs.nátriubenzonát,( ami 7,5 g ) fél . cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A káposzta savanyítása
A káposzta savanyítása

Szóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Vegyes savanyúság 2. - Rékától
Vegyes savanyúság 2. - Rékától

Mindent összekeverni, 2 napig kevergetni, majd lazán üvegekb tölteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka

Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le! A vizet felforraljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk