- kb. 300 g bab (lehet konzerv is)
- 1 fej hagyma
- olaj
- só
- bors
- babérlevél
- ecet
A sűrítéshez:
- 5 kanál liszt
- 3 kanál olaj
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál tejföl
◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár.
◾️A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk.
◾️Mehet bele a só és a bors és 40-60 perc alatt puhára főzzük. A végén az ecettel ízesítjük.
◾️A zúzott fokhagymát az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és szintén megpirítjuk.
◾️Kevés vízzel kikeverjük és jöhet bele a tejföl és a pirospaprika is.
◾️Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a tejfölös rántást és besűrítjük.
◾️Picit forraljuk és el is készült.
Feltétként kínálhatunk mellé fasírtot, pörköltet vagy ami nálunk a kedvenc, apróra kockára vágott füstölt szalonnát és kolbászt lepirítva.
A főzelékhez a vajat olvasszuk össze 1 ek olajjal. Borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk majd pároljuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg a curryvel majd forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja re...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA finomra a pirított hagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén üvegesre párolom. Enyhén sózom, közben egy-egy kanál vizet adok hozzá, hogy puhára főljön. Ráreszelem a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mosd meg a sárgaborsót, és tedd fel hideg sós vízben főni nagy lángon. Fél kg (500 g) sárgaborsóhoz 1,75 l vizet, és kb. 1,5-2 tk. sót számolj. 2. Ha a víz felforrt, azonnal ve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű