Panna cotta hozzávalói:
- 2x 300 ml tejszín
- 2x 3 g zselatin
- 2x 30 g édesítőszer
- 2x fél csomag zero vanillin cukor
Barackos zselé hozzávalói:
- 2x 70 g sárgabarack
- 2x 25 ml cukormentes mangó-maracuja szörp
- 2x 50 ml víz
- 2x 7 g zselatin
◾️300 ml tejszínhez adunk 3 g zselatint, 30 g édesítőszert és fél csomag zero vanillin cukrot.
◾️Összemelegítjük, de nem forraljuk.
◾️4 kisebb tálban vagy pohárban egyenlően elosztjuk és hűtőbe téve megvárjuk, amíg megdermed (kb. 45 perc).
◾️A barackot apró kockákra vágjuk.
◾️Hozzáadjuk a szörpöt, a vizet és a zselatint majd összemelegítjük.
◾️A megdermedt panna cotta tetején egyenlően elosztjuk és hűtőbe tesszük amíg a zselé is megdermed.
◾️Ezután még egyszer megismételjük a panna cotta és a gyümölcszselé réteget is.
◾️Minden esetben várjuk meg a dermedést és csak utána tegyük rá a következő réteget.
Összedolgozzuk a hozzávalókat, ízlés szerint édesítem eritrittel. Golyókat formázunk és megforgatjuk a porcukros kakaóporban. Hűtőbe!
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűA kekszet aprítóban morzsásra törjük, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket. 3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, simára keverjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, beletesszük a porcukrot, és az egészet kikeverjük. --A tejszínből habot verü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű