menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas-szilvás galette


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 154 g teljes kiőrlésű liszt
- 96 g finomliszt
- 2 teáskanál 1:4 édesítőszer
- csipet só
- 100 g hideg vaj
- 50 ml hideg víz

A töltelék hozzávalói:
- 500 g szilva
- 2 teáskanál 1:4 édesítőszer
- vanília ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- őrölt szegfűszeg ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- 1 kanál keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk és az édesítővel, valamint a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
◾Hozzáadjuk a vizet, összegyúrjuk majd lapos korongot formálva belőle folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A szilvát elnegyedeljük, hozzáadjuk az édesítőt, a fűszereket, a citrom héját és a keményítőt, majd összekeverjük.
◾️A sütőt 190°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát a hűtőből kivéve kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
▪️Én egy sütőpapíron nyújtottam, amit utána átemeltem a tepsibe.
◾️A szilvákat tegyük a tészta közepére úgy, hogy 2-3 cm maradjon a szélein.
◾️A kimaradt részt hajtogassuk a tésztára, az illeszkedésnél nyomjuk össze és kenjük meg a felvert tojással.
◾️Kb. 40 perc alatt süssük készre.

Fahéjas-szilvás galette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Csokoládé truffel – sütés nélküli finomság! Csupa cs
Csokoládé truffel – sütés nélküli finomság! Csupa cs

A csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Darálós keksz
Darálós keksz

1. Összekeverjük a lisztet a sütőporral. 2. Habosra dolgozzuk a margarint a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Jól elkeverjük az egészet. 3. Beletesszük a vaníliás...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Expressz hamis leveles barackos táska
Expressz hamis leveles barackos táska

A liszteket összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, ezután hozzákeverjük a por élesztőt, a sütőport, sót, xilitet, és a meleg tejet. Átgyúrjuk lisztezett deszkán. Kinyújtjuk, megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Madártej torta
Madártej torta

A vajat habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, és éppen csak simára keverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk