A tészta hozzávalói:
- 250 g túró
- 2 tojás
- édesítőszer ízlés szerint
A töltelék hozzávalói:
- 250 g túró
- 1 Bio citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
- édesítőszer ízlés szerint
◾️A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha rögös túróval dolgozunk, érdemes előtte krémesíteni egy botmixer segítségével.
◾️Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát téglalap alakúra kenjük rajta, majd 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük (Érdemes nézegetni, mert nem minden sütő süt egyformán, ezért figyeljünk, hogy ne süssük túl.).
◾️Ha letelt az idő, a sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rajta is hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
◾️A töltelékhez az összetevőket kikeverjük és a tésztára kenjük.
◾️Ezután, ha szeretnénk tehetünk a töltelékre mazsolát, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és a tepsire visszatéve (amire tegyünk egy tiszta sütőpapírt) 180°-on 10-12 percet sütjük.
◾️Végül megvárjuk, míg picit hűl, felszeleteljük és por édesítővel meghintve tálaljuk.
Por édesítővel meghintve tálaljuk. Igény szerint tehetünk bele mazsolát is.
A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször nem akartam elhinni, hogy ebből valami lesz, de a végeredmény magáért beszél. Kiváló habcsók, cukor nélkül, ami elolvad a nyelven. Néhányat kókuszolajjal elkevert kakaóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: 1+2 óra Nehézség: Könnyű