menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 400 g frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g kelkáposzta
- 400 g burgonya
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál kömény
- kb. 1,5 l víz
- 150 g tejföl
- 1 teáskanál liszt

Elkészítés:


◾️A virslit karikára vágjuk és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük.
◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még.
◾️A kelkáposztát felaprítjuk és a burgonyát is felkockázzuk.
◾️Hozzáadjuk a hagymához a krumplit és a kelkáposztát és picit ezzel is pirítjuk.
◾️Befűszerezzük és felöntjük a vízzel.
◾️Forrás után kis lángon 10-15 percet főzzük, amíg a krumpli puha lesz.
◾️ A lisztet a tejföllel kikeverjük majd adunk hozzá a forró levesből és folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük.
◾️2-3 percet főzzük még és végül beletesszük a virslit is.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

1. Először a húsgombócokat készítem el, hogy kicsit össze érjenek az ízek. A darált húst a tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlével alaposan össz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

Kevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMA KRÉMLEVES
FOKHAGYMA KRÉMLEVES

Egy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felapríto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk