- 8 tojás
- 75 g 1:4 édesítő
- 16 kanál meleg víz
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 kanál kakaópor
- vaníliakivonat (vagy vaníliapaszta, zero vanillin)
A krém hozzávalói:
- 200 ml tejszín
- 250 g mascarpone
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 csomag zero vanillin
- 1 csomag zselatinfix
- 80 g kókuszreszelék + a hempergetéshez
A csokimázhoz:
- 90 g cukormentes csoki
- 1 kanál olaj
◾️A tojásokat kettéválasztjuk.
◾️A sárgáját az édesítővel és a vízzel habosra keverjük. (Legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig.)
◾️A liszteket, a sütőporral átszitáljuk és fokozatosan a tojássárgájához adjuk.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük és a masszához forgatjuk óvatosan.
◾️Ekkor kettéválasztjuk a tésztát és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, a másik feléhez pedig a vaníliakivonatot.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsikbe egyengetjük a tésztákat és 180°-ra előmelegített sütőben 25-25 perc alatt megsütjük a lapokat.
◾️Ezután megvárjuk míg kihűlnek és közepes pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőlük.
◾️A tejszínt habbá verjük.
◾️A mascarponét, az édesítővel, a zero vanilinnel és a kókuszreszelékkel összekeverjük.
◾️Hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt és a zselatinfixet.
◾️A korongokat megtöltjük a krémmel és összeillesztjük őket (egy sárga-egy barna).
◾️A külsejüket is bevonjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk a sütiket.
◾️A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és minden "labda" tetejére teszünk belőle.
A tojásokat a xilittel szétválsztás nélkül kézi mixerrel kihabosítjuk (min. 8-10 percig). Rászitáljuk a szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet és kézi habverővel összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A lisztbe belevegyítjük a kakaót és a sütőport. A tojásos cukorhoz hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet. A tojásfehérjékből ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a kávéval és összeforraljuk, majd kihűtjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd a hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű