menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros zölborsóleves vajas galuskával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem gyökér
- olaj
- kb. 400-500 g zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 fej hagyma

A vajas galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 3 kanál liszt
- víz

Elkészítés:


◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni.
◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a kanál liszt és a paprika majd még picit pirítjuk őket is.
◾️Ezután felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a hagymát, a sót és a borsot majd készre főzzük.
◾️A galuskához a tojást, a lisztet és a vajat kikeverjük.
◾️Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk.
◾️ Forró sós vízbe szaggatjuk őket, megvárjuk míg a felszínre jönnek és leszűrjük.
◾️Tálaláskor a leveshez adjuk a galuskákat.

Magyaros zölborsóleves vajas galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Posh krumpli és póréhagyma leves
Posh krumpli és póréhagyma leves

1. Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. Jó hír, mi? Én soha nem hámozok - felesleges időpocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Daragaluska
Daragaluska

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpigombócos zöldségleves
Krumpigombócos zöldségleves

A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd meg. A csirkemellet kockázd fel és add hozzá, pirítsd amíg kifehéredik, majd öntsd fel a vízzel. Fűszerezd és fedő alatt hagyd felforr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Louvana(finom leves)
Louvana(finom leves)

A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst. Puhára főzzük, sűríteni nem kell sem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk