- 120 g margarin
- 6 tojás
- 25 g 1:4 édesítő
- 120 g cukormentes étcsokoládé
- 112 g teljes kiőrlésű liszt
- 48 g finomliszt
A töltelék hozzávalói:
- 200 g cukormentes baracklekvár
A máz hozzávalói:
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
◾️A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük.
◾️A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a margarinhoz adjuk, majd mehet hozzá az olvasztott csoki is.
◾️A fehérjét habbá verjük és a csokis masszához forgatjuk.
◾️Egy sütőpapírral bélelt 18-20 cm-s tortaformába tesszük és 180°-ra előmelegített sütőben 55 perc alatt megsütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük a sütőből.
◾️Ha kihűlt, kettévágjuk és a lekvárral megkenjük az egyik lapot, majd a másik lappal befedjük.
◾️Ezután 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A mázhoz a csokit felolvasztjuk mikróban és hozzáadjuk az olajat.
◾️Bevonjuk vele a tortát és megvárjuk, míg megdermed a csoki 😊.
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, hozzá öntjük az olajat, a vizet. A lisztel elkeverjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük. Majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük babapiskótával. Én az oldalát félbetört piskótákkal rakom körbe. A tejszínt kemény habbá verjük. A cseresznyét megmossuk, kimago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű