- 1 darab felszúrt dagadó (mi ezt hentessel szúrattuk fel, de otthon is megtudjátok csinálni)
- 250 g darált hús
- 2 szikkadt zsemle
- 5 darab csirkemáj
- 2 tojás
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
- olaj vagy zsír
◾️A zsemléket beáztatjuk, a csirkemájat pedig elkaparjuk.
◾️A dagadót kívül és belül is sóval alaposan bedörzsöljük.
◾️A húst a fűszerekkel, a tojással és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük, majd mehet hozzá a kinyomkodott zsemle és a csirkemáj is.
◾️Ezt a masszát a dagadóba töltjük végül pedig egy hústűvel összetűzzük a száját.
◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük és olvasztott zsírral vagy olajjal megcsorgatjuk.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 15 percet hagyjuk (amíg a hús kifehéredik), majd 150 ml vizet aláöntünk és fóliával lefedve 1,5 órát sütjük.
◾️Ezután a fóliát levéve 200°-on pirosra sütjük.
Petrezselymes vagy főtt burgonyával tálaljuk.
--A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk. Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. --A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hag...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesTedd a darált húshoz a két tojást, a przlit és a fűszereket. Keverd össze masszává. 2. Bélelj ki alufóliával egy tepsit. Tedd bele a darált húst úgy, hogy mindenhol egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megsütöm, a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, fokhagymázom és kevés olajon aranyszínűre sütöm.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű