Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 kefir
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.
Elkészítése: Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm sós vízben a megpucolt krumplit.Kicsi olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát.A gázról levéve pirospaprikát adok a hagymához.A megfőtt krumplit leszűröm, összetöröm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és a kockára vagy félkarikára vágott vöröshagymát hozzáadjuk. Picit megsózzuk és aranybarnára sütjük. A tűzről félrehúzva rászórjuk a pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű