1 kínai kel zöld levélvégei 14 kcal 2 ch
1 db kisebb uborka 10 kcal
5 dkg füstölt sajt 170 kcal 1g ch
15 db zöld olajbogyó 60 kcal 2 g ch
reszelt parmezán 30 kcal
petrezselyem
fél citrom leve
4 db édesítő tabletta
fél dl víz
só
A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam elkészíteni.)
Az uborkát meghámozzuk és ráreszeljük a salátára, majd a füstölt sajtot is.
Az olajbogyókat kettévágjuk és rászórjuk a salátára, majd a finomra vágott petrezselymet és a parmezánt is.
Az édesítővel (sztíviával), a citromlével, sóval és a pici vízzel öntetet készítünk, amivel meglocsoljuk az eddigi keveréket. Tészta mellé szuper.
Az ananász külső rétegét eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. Az uborkát is kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük az uborkát és az ananászt, meglocsoljuk limelével, me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA fúszerek és a sonka nélkül is elkészithető. A sonkát fel kockázom olajban meg sütöm papir törlőn lecsöpögtetem. Egy tálba bele boritom az össze tört tejfölt,hozzá adom a tubus...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA burgonyát egyszerű burgonyasalátának elkészítjük. Kb. 2 órán át a levében tartjuk hideg helyen; ezután leszűrjük és a mustárral elkevert majonézmártást hozzáadva, óvatosan elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű