20 dkg sárgarépa (70 kcal, 16g ch)
10 dkg trappista sajt (370 kcal, 1,6g ch)
5 dkg zabpehely (190 kcal, 32g ch)
2 tojás (140 kcal, 3,2g ch)
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál, 300 kcal)
A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig beszívja azt. Egy tepsi alját bekenjük olajjal. A masszából kis golyókat formálunk, a felesleges nedvességet közben kinyomjuk belőle. Az ellapított golyókat a tepsibe sorjázzuk, olajsprével megspricceljük a tetejét és betoljuk a sütőbe. Nekem úgy 20 perc alatt pirosra sültek.
18 db lett ebből a mennyiségből. Ami tehát darabonként 59 kcal-t és 3 g szénhidrátot tartalmaz. (A sütéshez használt olajat is beleszámítva!)
A paradicsomot ujjnyi szeletekre, a mozarella golyót fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorba elhelyezzük rajta a paradicsom szeleteket, enyhén sóz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA mazsolát 15 percre a konyakba áztatjuk. A barackokat fél percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magjukat kiszedjük. A kenyérszel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHázi gyúrt tésztát készítünk, amihez a liszthez adjuk a tojássárgáját, az egész tojást, az oliva olajat és a sót. Kézzel összegyúrjuk, és egészen simára, homogénre dolgozzuk, szánj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes