menu

Családireceptkönyv.hu

"Pálinkás jóreggelt!"


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:


A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

"Pálinkás jóreggelt!"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Karamellás tej
Karamellás tej

A cukrot serpenyőbe vagy kis lábasba tesszük. Megolvasztjuk, majd amikor már teljesen felolvadt az összes cukor, a hideg tejjel felengedjük. Végül addig forraljuk,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hársfavirág szörp
Hársfavirág szörp

Amennyire csak lehetséges, igyekezzünk csak a virágzatot leszedni a fellevelekkel együtt (az a kis hosszúkás, keskeny zöld levélke, amely a kis csoportokban álló virágok mellett ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáslikőr
Tojáslikőr

Egy edénybe öntjük a tejet, a tejszínt, hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik edényben összekeverjük az 5 tojássárgáját a cu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Kávélikőr
Kávélikőr

A kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk