0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj
A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.
A cukrot serpenyőbe vagy kis lábasba tesszük. Megolvasztjuk, majd amikor már teljesen felolvadt az összes cukor, a hideg tejjel felengedjük. Végül addig forraljuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAmennyire csak lehetséges, igyekezzünk csak a virágzatot leszedni a fellevelekkel együtt (az a kis hosszúkás, keskeny zöld levélke, amely a kis csoportokban álló virágok mellett ta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe öntjük a tejet, a tejszínt, hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik edényben összekeverjük az 5 tojássárgáját a cu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes