1 db ponty, 1 kg hagyma, 5 kg hal, 1 tk pirospaprika, só, 5 l víz
A halakat pucoljuk meg és filézzük ki. Egy nagyobb fazék aljára tegyük a megtisztított és felkarikázott hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Öntsük fel vízzel, és kb. 5-6 órán át lassú tűzön főzzük, míg a csontok teljesen szét nem esnek. A főzés vége előtt félórával pótoljuk a vizet. Ezután passzírozzuk át az ételt, forraljuk fel az alaplevet és adjuk hozzá a paprikát. Ezután rakjuk bele az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és főzzük puhára. Kóstolás után sózzuk, ha szükséges.
Tisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagym...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA rizst nem kell elő főzni Másfél két óra alatt fő meg
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, kis gombócokat formálunk belőle és már süthetjük is. :)
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Könnyű