két pisztráng, két evőkanál olíva olaj, egy diónyi vaj, kakukkfű, só, bors, egy citrom
Cukkinis-sárgarépa csík:
egy kisebb cukkini, egy sárgarépa, egy ek. olíva olaj, 1 diónyi vaj, só, bors, ízlés szerint csili, 1 gerezd fokhagyma
Megmossuk,majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk két szál kakukkfüvet, 2 db. fél karika citromot,vajat, sózzuk, frissen facsart citromlével locsoljuk.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük,majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
Cukkinis-sárgarépa csík:
A sárgarépát megpucoljuk, hosszában felszeljük , a cukkinit héjastól szintén hosszában minél vékonyabbra szeleteljük.
Teflon serpenyőben készítjük, olíva olajra dobjuk először a répát, majd egy cikk fokhagymát, pici csilit, sót, frissen őrölt borsot és fedő alatt 4-5 percig pároljuk. Közben egy kicsit megrázogatjuk , megforgatjuk a répa szeleteket , majd rátesszük a cukkinit, lehet egy ek .vizet tenni rá, de nem többet és resre pároljuk.
Nagyon ízletes , energiaszegény köret. Mi a hal mellé egy kis uborkasalátát is ettünk.
A főtt garnélák fejét leszedem (úgysem esszük meg), majd kevés olívaolajon megpirítom. Sózom, borsozom, özben reszelek rá némi fokhagymát, majd amikor már eltűnik a nedvesség, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük. 2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű