1kg füstölt csülök, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, 20dkg liszt, 10dkg főtt megtört burgonya, 2 tojássárgája, 2 dl tejben, 2 dkg élesztő
Az 1kg-os füstölt csülköt megtisztítottam, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevéllel ízesített vízben, puhára főztem.
Tésztát készítettem:
20dkg lisztből, 10dkg főtt megtört burgonyából, 2 tojássárgájával, a 2 dl tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel, só hozzáadásával kemény tésztát gyúrtam, cipóra formáltam és 2 órán át pihentettem.
Közben a puhára főtt és langyosra hűlt csülökből a csontot kifordítottam és félujjnyi vastagra kinyújtott tésztával bebundáztam.. A tésztából egy darabkát elcsíptem és a fejet is megformáztam.
Újabb 1/2 órás pihentetés után, tojássárgájával megkentem és kivajazott, kilisztezett tepsibe tettem, forró sütőben megsütöttem.
Egy kis maradék gombócból, almát formáztam, amit ételszínezékkel festettem meg. Sajnos olyan nagyra dagadt, hogy nem fért a malac szájába.
Langyosra hűlve vagy hidegen szeleteltem. Szalma krumpli alapon fekszik a malacka, de a köret opcionális.
Először a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, cukrot, fűszert és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagyobb tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és puszedli formákat készítünk. 175 fokon sütjük...lehet látni és érezni is amikor elkészült ❤️
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű