- Kb fél kg afrikai harcsa
- Bio halfűszerkeverék
- 1-2 csipet pirospaprika
- kb 5 dkg vaj
- Reggel a halat megmossuk és befűszerezzük mindkét oldalát (keverékkel és paprikával)
- A tepsi aljára teszem a vajat, úgy, hogy a hal alatt legyen
- Esetleg kevés olívaolajat is tehetünk mellé
- Alufóliával lefedve kb 20 percig sütjük közepes hőfokon
- Levesszük a fóliát és még max 8-10 percig sütjük
- Sült krumplival, hagymás krumplival, uborka salátával tálaljuk.
- Majonéz is nagyon illik hozzá
- Itt Csabán szarvasi afrikai harcsát lehet beszerezni, ami nagyon finom
Amilyen bonyolultnak és nehéznek tűnhet a hozzávalókból, ennek az ételnek az elkészítése, igazából annyira egyszerű. Csinálni kell csak egy marinádot, elkészíteni a fűszerkeveréket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Reszeld le a céklát, és keverd össze a többi hozzávalóval. Ehhez én aprítógépet szoktam használni, azzal csupán pár fordulat mindez. 2. Ha van rá lehetőség - és még kibírod a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felengedem, megpucolom, megmosom. Jénaiba teszem (én feldaraboltam, hogy elférjenek), ráöntöm a tejet és beleteszem a feldarabolt fokhagymát. Éjjel pihentetem a tejben,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA halakat megmosás után jól be kell sózni, majd 24 órát hideg helyen állni hagyni. Utána egy órát kiáztatni. A hagymát karikára kell vágni. A vizet a fűszerekkel fel kell forralni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű