1 kg áfonya,50 dkg cukor
Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegkannába rakom.Száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Mivel a narancslekvárba a gyümölcs héja is belekerül, így nagyon alaposan mossuk meg. Érdemes akár egy éjszakát is egészben áztatni a gyümölcsöt, majd másnap tiszta kefével gyorsan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a magját és levét kiskanállal kivesszük. A fél paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot megmosom, majd forró vízbe dobom. Egy-két perces fürdő után hideg vízbe szedem. Így a gyümölcs húsa szinte kicsúszik a héjából. A kimagozott, megtisztított gyümölcsöt l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes