menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyadzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg áfonya,50 dkg cukor

Elkészítés:


Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegkannába rakom.Száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A tökéletes narancslekvár
A tökéletes narancslekvár

Mivel a narancslekvárba a gyümölcs héja is belekerül, így nagyon alaposan mossuk meg. Érdemes akár egy éjszakát is egészben áztatni a gyümölcsöt, majd másnap tiszta kefével gyorsan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt paradicsom fűszeres olajban
Aszalt paradicsom fűszeres olajban

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a magját és levét kiskanállal kivesszük. A fél paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Sárgarépa lekvár
Sárgarépa lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baracklekvár levendulával (Limara)
Baracklekvár levendulával (Limara)

A barackot megmosom, majd forró vízbe dobom. Egy-két perces fürdő után hideg vízbe szedem. Így a gyümölcs húsa szinte kicsúszik a héjából. A kimagozott, megtisztított gyümölcsöt l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk