--1 kg áfonyaszem,
-1 kg cukor,
--1 liter alkohol vagy vodka
--2 csomag vaníliás cukor vagy 1 /2 rúd vanília
Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát
--2-3 nap múlva elolvad
--naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor
-az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a vaníliát
-4-5 hónap érlelés után az igazi de évekig is eláll ha nem fogy el
--ha nagyon várjuk az eredményt 4 hét után le lehet szűrni ,üvegekbe önteni és mehet a kamrába
A legjobb, ha sorrentói citromból készül. Ha nem találunk ilyet, a biopiacon beszerezhetünk tizenkét másmilyen kezeletlen citromot, melyet vékonyan meghámozunk, belülről kikapargat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4.0 clt gint, a 1.0 cl cukorszirupot és a 6.0 cl narancslét öntsük egy shaker-be és rázzuk jól össze, majd töltsük az egészet egy borospohárba. Végül narancsszelettel és koktélcs...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű