menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma lekvár


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 kg birs ( ez az alap mennyiség ....ezt többszörözzük attól függően hány kiló a gyümölcs )
-30 -40 dkg cukor (tetszés szerint)
-Fél citrom (leve és héja)
-2 bögre víz

Elkészítés:


---Mossuk meg alaposan a birsalmákat, különösen, ha molyhosak.
--Daraboljuk fel (magház nélkül, bár abban van a zselésítő pektin).
--Öntsünk rá 1 bögre vizet és főzzük puhára kb. 30-40 percig.
– készítsük elő az üvegeket. Legyenek nagyon jól elmosva!
--Ha puha a birs, zárjuk el a tüzet, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
--Botmixerrel pürésítjük
A másik bögre vízzel tegyük fel főni a cukrot, a citrom levét és reszelt héját.
--Adjuk hozzá a birspépet és főzzük sűrűre 15-20 perc alatt.
Merjük üvegekbe a kész lekvárt.
Zárjuk le menetes tetővel az üvegeket
-.Forgassuk fejjel lefelé, hogy nem ereszt-e az üveg.
Ha jó, mehetnek a száraz dunsztba.
24 óra múlva vegyük ki, és tegyük a kamrába vagy más hűvös helyre

Birsalma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Zöldparadicsom chutney (csatni)
Zöldparadicsom chutney (csatni)

Az összes zöldséget aprítón kisebb darabokra daraboltam, hozzá adtam a többi hozzávalót és sűrűsödésig főztem, majd tettem bele késhegynyi nátrium benzoátot. Kifőzött üvegekbe t...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Ajvár
Ajvár

A zöldségeket előkészítjük a sütéshez: ehhez a padlizsánokat félbevágjuk és hosszában, majd keresztben is beirdaljuk a húsukat egy késsel, hogy amikor megsültek, könnyebben ki tudj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lecsó - OK
Lecsó - OK

1. A paradicsomot jól megmosva darabokra tördeljük, és addig főzzük, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor áttörjük. 2. A megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk, szeletekre vagy karik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Savanyúság, hideg felöntőlével
Savanyúság, hideg felöntőlével

A hozzávalók oldódásáig keverem a lét, majd a zöldségre öntöm. Lezárom, kamrapolc. (Zöldségek a kertből - kivéve karfiol - így csak ilyen kis adagokban tudom eltenni. A maradék fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk