--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti
A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.
Összekeverjük, 1 napig állni hagyjuk. Saját levében hordóba vagy üvegbe rakjuk. Ez kb 8-10 l.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fügéket jól megmossuk,végeket le vágjuk.Majd oda rakom egy lábasba, fűszerekkel, cukorral és a negyedekbe vágott citrommal ha jól össze főtt a füge a citromot, csillag ànìzs kive...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodza virágját a zöld szárától megszabadítjuk és azt egy befőttes üvegbe rakjuk. Ráöntünk 7-8 dl vizet. A citromot jól megmossuk. Én egy ecetes szivaccsal szoktam, ha nincs bio c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ezeket felfőzni puhára, majd átpasszírozni. 2. Ezt követően 40 dkg cukrot, 3 kiskanál sót, 1-1 kiskanál erős és édes törött paprikát (én cseresznyepaprikát szoktam belefőzni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz