A bögre 2,5 dl-es
-4 bögre liszt
-25 dkg vaj
-3 tojássárgája
-1 csapott evőkanál só
-140-150 g tejföl
-5 dkg élesztő
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel simára keverem csak úgy a tejfölös pohárban, azért csinálom így, mert a pogácsának akkor nem lesz intenzív élesztő íze ha kisül
--A tésztát összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, legalább 5-6 órára.
--Legjobb este begyúrni és reggel sütni.
- Egyébként jobb is így, mert másnap már csak szaggatni és sütni kell és a tésztának is van elég ideje pihenni.
-Ha a tészta megpihent, lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk.
-Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sajtot vagy szezámmagot is szórhatunk rá még pluszban.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük 180-200 fokon. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós és nem lehet elrontani.
1. Egyharmad bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az egy kocka élesztőt, és felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt jól kid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából. 3. A nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojás, cukor, só, robotgéppel kikeverni 2. Beleteszem az olajat 3. Elkeverem a lisztet a sütőporral és kanalanként a tojásos masszához keverem 4. Vajazott tortaformába vagy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű