( 4 TOJÁSOS VIZES PISKÓTA TORTAFORMÁBAN )
HOZZÁVALÓK
--18 dkg cukor
--18 dkg liszt
--4 tojás
- 8 kanál víz
- 1 mokkáskanálnyi sütőpor
FŐZÖTT KRÉM a PISKÓTÁBA
-2 dl víz
-0.5 dl citromlé ( 1/2 deci )
-3 ek rétesliszt
-1 db citrom
-25 dkg kristálycukor
-25 dkg margarin
-1 db citrom a díszítésre +
-tejszínhab a díszítésre
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra.
- A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz.
-Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.
-Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni. Hagyjuk teljesen kihűlni ,kettőbe vagy háromba vágjuk és megtöltjük a krémmel
KRÉM készítése
A lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, hozzáadjuk a fél dl citromlevet és a 1 citrom héját reszelve
-Ezt a keveréket folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kristálycukrot majd kihűtjük.
-Amíg hűl, addig habosra keverjük a margarint, és ha kihűlt a főtt krém, összedolgozzuk a felhabosított margarinnal.
Tetszés szerint a tortába, piskótába töltjük.
Citrom szeletekkel és felvert tejszínhabbal díszítjük
Először elkészítjük a narancsos réteget. Az edénybe beletöltjük a narancslevet, hozzáadunk 50 g cukrot és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük, majd beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta...........a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk. 2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját habosra keverem a cukorral. Fehérjét kemény habbá verem a sóval. A liszthez adom a sütőport és a v. cukrot. A fehérjét és a sárgáját óvatosan összekever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes