-2 kg káposzta
-1 kg színes húsú paprika
-1 kg zöld paradicsom
-1 kg uborka
-( aki szereti lehet 1/2 kg hagyma )
-10 dkg jódmentes só
-1/2 liter ecet
-40 dkg cukor
-babérlevél
-1 kiskanál bórkén
-1 kiskanál tartósító ( el is maradhat)
- szemes bors
- +.mustármag
káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk
-a paprikát csíkokra vágjuk
-egy nagy edénybe tesszük
-rászórjuk a cukrot,+ sót + borként
-rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól összekeverjük
-24 órát állni hagyjuk
-másnap üvegekbe rakjuk ízlés szerinti
fűszerekkel majd felöntjük az engedett léből
-annyival ,hogy jól ellepje a zöldségeket
-a kupakot az üvegekre csavarjuk és a kamra polcára helyezzük őket
Elkészítése:Az olajat felmelegítem áthuzom rajta az darabolt zöldséget,a többi hozzávalót is beleborogatom megrottyantom kb fél óra, a keményítőt elkavarom 1 dl. Vízbe hozzáadom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fo...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűMindent megtísztítok és ropogós-kopogósra szárítok aszalóban illetve 50 fokos, kicsit nyitott sütőben, vagy tüllel letakarva a napon. Aprítóval mindent leaprítok, összekeverem, üv...
Elkészítési idő: 3 óra + Nehézség: Könnyű