70 dkg (csontos) csirkeaprólék
3 dkg vaj
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, darabka zellergumó)
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
1 (bio) tyúkhúsleveskocka
aprított petrezselyem vagy zeller zöldje
kb. 1 dl tejszín
csipet cukor
1/2 citrom leve
őrölt bors
só
A galuskához:
1 tojás
kb. 2 dkg lágy vaj
kb. 5 dkg liszt
aprított petrezselyem zöldje
bors
Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
--Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 -2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.
--Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt.
- A vajgaluskához a tojást villával habosra verem, a vajjal és a liszttel összekeverem, sózom, borsozom, kevés petrezselyemzöldet keverek hozzá, melegített kiskanállal galuskákat szaggatok a lassan gyöngyöző levesbe
--Csipet cukorral, citromlével, zöldpetrezselyemmel ízesítem még a levest, pár percig lassan forralom, rövid pihentetés után tálalom.
A savanyú káposztát vízben jól átmossuk, utána 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhára főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tisztított,felkockázott zöldségeket (kivétel a brokkoli), 10 perc után a szétvagdosott csirkeszárnyat és a fokhagymát is bel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit odarakjuk főni kb.: 2l vízbe, a babérlevéllel, ételízesítővel, és a kolbásszal. Amikor megfőtt akkor, a közben elkészített paprikás rántással behabarjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű