--35 dkg csirkemáj
- 2 közepes vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj,só
-2 teáskanál majoránna
-1 teáskanál őrölt szegfűbors
-1 tk .őrölt fekete bors
--a vaj 2/3 -át egy serpenyőben kisebb lángon felolvasztjuk
---a hagymát felszeleteljük,a vajon 5 percig sütjük
ezután hozzáadjuk a tisztitott ,mosott lecsepegtetett májat
---fűszerezzük,borssal,majorannával,szegfűborssal
-kb.10 -12 percig közepes lángon sütjük
- az utolsó percben adjuk hozzá a fokhagymát és a sót + a megmaradt vajat
-leturmixoljuk és hűtjük
-aki szereti tehet bele 1-2 kanál mustárt is
Pirítsuk a köményt egy száraz serpenyőn, amíg megérezzük az illatát. Ezután vegyük le a tűzről a serpenyőt. Vegyünk elő egy turmixgépet, és tegyük bele a főtt céklát, 1 napig áztat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töpörtyűt és a hagymát konyhai robotgéppel durvára aprítjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és krémesre dolgozzuk. Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojást főzzük keményre, pucoljuk meg. A húst és a hagymát vágjuk össze. Tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és a fűszereket, majd turmixoljuk krémesre. Ha nem e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű